Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe?

Een bomvol weekend met leuke activiteiten staat voor de boeg. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Korreweg Klassiek

Vrijdagavond vindt de vijfde editie plaats van het gratis openluchtconcert van het Noord Nederlands Orkest tijdens Korreweg Klassiek op het Bernoulliplein in Groningen.  De presentatie is in handen van Eric Corton. Het voorprogramma start om 19:00 uur.

Koepeltjesfestival

Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli vindt het Koepeltjesfestival in Eelde plaats. Het centrum van Eelde en de Dorpskerk worden omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein. De twee dagen zullen in het teken staan van livemuziek, klein entertainement, workshops en nog veel meer. De entree is gratis.

Kunstroute Kerstvloed 1717

Met een kunstroute langs de Noord-Groningse kust wordt vanaf zaterdag stilgestaan bij de kracht van water. Dertien internationale kunstenaars tonen hun werk. Aanleiding is de Kerstvloed van 1717, dit jaar 300 jaar geleden.

Rumbling Earth Festival

Rondlopen door Groningen en genieten van muziek kan zaterdag ook. Rumbling Earth is een muziekfestival in Stad. Verspreid over zeven plekken in het centrum treden tussen twaalf en zes uur telkens een half uur lang nieuwe artiesten op. Ze zijn geselecteerd door programmeurs van het festival.

Real Human Real Bodies tentoonstelling

Dit weekend is de reizende tentoonstelling Real Human Bodies tot en met zondag te zien in Emmen. Op het eerste gezicht lijkt Real Human Bodies een traditionele tentoonstelling, zonder interactieve onderdelen, computers of ander digitaal spektakel. Toch kun je het spectaculair noemen en dat komt – de titel zegt het al – omdat het gaat om echte lichaamsdelen.

Pagefestival Stadskanaal

In recreatiegebied het Pagedal in Stadskanaal wordt zaterdag en zondag het Pagefestival gehouden. Al bijna 30 jaar lang weten de organisatoren met een bescheiden budget een gratis toegankelijk evenement neer te zetten.

Festival Roden proeft

Op zaterdag 1 juli vindt het Roden proeft festival plaats. Tijdens het evenement kunnen de bezoekers proeven met al hun zintuigen. Naast het ontdekken van eten is er ook ruimte voor dans, muziek en kunst. 

Volleybal op de Grote Markt

De eredivisie beachvolleybal komt dit weekend naar Groningen. Naast een centre court op de Grote Markt strijden de eredivisie spelers om de titel op Sportpark Coendersborg. Ook zelf actief meedoen is mogelijk.

Stadssafari Assen

Welke wilde dieren leven in Assen? Onder begeleiding van stadsecoloog Jan Doevendans wordt er een antwoord op deze vraag gegeven. De safari begint zondag 2 juli bij het Duurzaamheidscentrum en duurt van 10:45 tot 14:00.

Urban House Groningen

Urban House Groningen strijkt zondag met de New Attraction Block Jam voor de tweede keer neer op de Vismarkt. Daar presenteren talentvolle beoefenaars van dans, muziek, spoken word, graffiti en sport zich.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.