Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe?

De GAMMA Racing Day, de Bauke Mollema Tocht, het Festival der Zoete Verleidingen en nog veel meer. Er is dit weekend weer van alles te beleven in Groningen en Drenthe!

Festival der Zoete Verleidingen

In een tuin aan de rand van Sleen vindt van donderdag tot en met zaterdag Festival der Zoete Verleidingen plaats. Vanuit verbouwde kleurrijke caravans en busjes worden taarten, ambachtelijke gemaakte jams, honing, koffie-en theesoorten en andere zoete lekkernijen verkocht.

Springkussenfestival

Dit weekend staat het Stadspark in Groningen vol met springkussens. Vrijdag is het terrein alleen open voor kinderen van 3 tot 14 jaar, zaterdag kunnen volwassen zich weer kind voelen en springen op de verschillende springkussens, terwijl DJ's optreden.

GAMMA Racing Day in Assen

Zaterdag en zondag worden in het kader van de GAMMA Racing Day verschillende races verreden op het TT Circuit van Assen. Een overzicht van de races kun je hier bekijken. Onder meer verscheidene Nederlandse deelnemers aan de Dakar-rally en Formule 1-coureur Nico Hülkenberg komen naar Assen.

Mocht je zelf niet heen kunnen, houd dan zondag de site in de gaten. Via een liveblog zullen we verslag uitbrengen van de races.

Oertijdmarkt in Borger

In Borger is zondag de jaarlijkse Oertijdmarkt. Op die markt staan meer dan tachtig kramen met onder meer mineralen en fossielen. Ook kunnen bezoekers informatie krijgen over bijvoorbeeld geologie en archeologie.

Westernwedstrijden met vee in Stuifzand

In manege De Buitenwijck in Stuifzand is het zondag groot spektakel. De hele dag zijn er westernwedstrijden met vee. De wedstrijdonderdelen Ranch Sorting, Teampenning en Working Cow Horse worden verreden.

Bauke Mollema Tocht

De 5e editie van de Bauke Mollema Tocht vindt zondag plaats. Er zijn drie afstanden: 65 kilometer, 110 kilometer en 165 kilometer. De wielrenner heeft alle routes zelf bepaald en fietst tijdens de tocht ook mee. De tocht gaat onder andere langs het Nationaal Park Lauwersmeer en heeft als start- en finishlocatie de stad Groningen, waar Mollema na de tocht in het zonnetje wordt gezet op de Grote Markt.

Rundvee Show Noord in Beilen

Zaterdag is in Beilen de Rundvee Show Noord, ook wel bekend als de Dierenshow Drenthe. Tijdens deze dag worden de ‘beste’ kalveren, pinken en koeien uit Noord-Nederland geshowd.

Jaarmarkt in Peize

In Peize is er zaterdag in het kader van de feestweek een Jaarmarkt in de Hoofdstraat. Ook zondag zijn er nog activiteiten zoals ringsteken op hobbelfietsen en rodeorijden.

Roegwold-fietstocht

De tweede Roegwold-fietstocht door het gelijknamige natuurgebied bij Slochteren wordt zaterdag verreden. Starten kan zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur vanaf een locatie naar keuze in Kolham, Slochteren, Overschild en Hellum. Fietsers bepalen zelf de afstand van de tocht tot een maximale lengte van 60 kilometer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.