Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe?

Taptoe, Sint-Maarten, dansen in Assen of een lezing van Tommy Wieringa. Dagblad van het Noorden een selectie evenementen van dit weekend op een rijtje.

Zaterdag is MartiniPlaza het decor van de 27e editie van Taptoe Groningen. Korpsen uit Nederland en Duitsland zullen een show ten gehore brengen. Het programma begint om half acht 's avonds.

Sint-Maarten

11 november is de dag dat mijn lichtje, dat mijn.. Sint-Maarten! Deze dag wordt traditiegetrouw gevierd in de Martinikerk met een week vol activiteiten. Zaterdag is om 12.45 uur het Sint-Martinusconcert en van 17.00-17.30 is er een interkerkelijk Vesper (avondgebed). Thema: 'Sint Martinus jas'.

Bezoekers wordt gevraagd een extra jas mee te nemen om achter te laten voor vluchtelingen en thuis- en daklozen. Na de viering wordt het speciale Sint Martinus-biertje gepresenteerd en verkocht.

Dans en zwerfstenen

Assen danst! Voor heel even mag Assen zich het dans-mekka van de wereld noemen. Congrescentrum De Bonte Wever is tot zondag decor van de Dutch Open Championships: een internationale danswedstrijd voor latin en ballroom.

Zaterdag wordt voor de zesde keer de Noordelijke Zwerfsteendag gehouden in het Hunebedcentrum in Borger. Naast lezingen laten liefhebbers bijzondere en zeldzame zwerfstenen en fossielen zien.

Wieringa

Schrijver en DvhN-columnist Tommy Wieringa houdt zondag de 25e Bel Campo-lezing in de Nieuwe Kerk in Groningen. De lezing begint met een high tea en eindigt met een concert. Kaarten zijn 25 euro en de opbrengst gaat naar kinderen die opgroeien in armoede.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.