Wat is er dit weekend te doen in Groningen en Drenthe?

Kinderen (en hun ouders) blijven nog even in de ban van Sinterklaas. Dit weekend staan er opnieuw intochten op het programma in Groningen en Drenthe. Maar los van de Sint en zijn pieten zijn er uiteraard ook andere activiteiten. Van hardlopen met je hond tot een winterfair. Een overzicht.

Tweedehands boekenmarkt

Kun je uren rondneuzen en bladeren in boeken? Ben je op zoek naar die ene schrijver of een speciale uitgave? Of laat je je graag verrassen? Weet dat er zaterdag in Multifunctioneel Centrum De Ludinge in Zuidlaren een grote markt voor tweedehands boeken is. Tussen 9.30 en 15.30 uur liggen er duizenden boeken klaar om van eigenaar te wisselen. De organisatie is in handen van Stichting Tendo. Die gebruikt de opbrengst om inwoners van een door lepra getroffen dorp in Kenia te ondersteunen.

Open dag brandweer

Na de officiële opening van de nieuwe brandweerpost aan de Stelmakersstraat in Assen voor genodigden, kan zaterdag iedereen een kijkje nemen. Belangstellenden kunnen tussen 13 en 16 uur een rondleiding krijgen en informatie vergaren over wat de brandweer doet en welke voertuigen daarbij worden gebruikt. Voor kinderen wordt een heuse brandweer uitdaging klaar gezet.

Foto: Archief DvhN

Sinterklaas(show)

Na vorig weekend kunnen ouders van jonge kinderen ook deze zaterdag niet om Sinterklaas heen. De Goedheiligman wordt welkom geheten in het winkelcentrum Kloosterveste in Assen, Scheemda en Meeden. In de Stadsschouwburg in Groningen is zondag een Super Sinterklaasshow voor mensen die een Stadjerspas bezitten. De show wordt drie keer opgevoerd, op verschillende tijden. Rondom het evenement vraagt de gemeente Groningen ook aandacht voor kinderen die in Groningen in armoede leven.

Hardlopen met je hond

Monica Keers nodigt actievelingen uit om zondag samen met hun geliefde viervoeten naar het bos in Echten te komen voor een canicross. Bedoeling is dat deelnemers zo snel mogelijk een parcours afleggen. Dat kan door hard te lopen, maar ook door te steppen of te mountainbiken. Wie meer wil weten, kan hier informatie vinden.

Canicross: hardlopen met je hond. Foto: Archief Rens Hooyenga

Struintocht bij de Dollard

Ook bij bezoekerscentrum Reidehoeve in Termunten kunnen mensen zondag lekker buiten bezig zijn. Het Groninger Landschap heeft een struintocht georganiseerd voor iedereen die de natuur een warm hart toedraagt. Deelnemers leren over de vervuiling van de zee en de plastic soep, maar ook zeker over de bedreiging daarvan voor vissen en vogels. De groep gaat ook met grijpers en afvalzakken op pad om rotzooi op te ruimen op de kwelder en langs de Dollarddijk. Wie mee wil doen, kan zich hier aanmelden.

Winterfair

Het monumentale boerderijendorp Orvelte staat zondag tussen 10 en 17 in het teken van de warme winterfair. De organisatoren van Het Brokantien zorgen dat het dorp met honderden lampjes is verlicht en dat het bezoekers niet ontbreekt aan winterse lekkernijen zoals gluhwein en warme chocolademelk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.