Weer onrust om avondklok: ME in actie in meerdere plaatsen

ME onderweg naar Venlo in verband met rellen. Foto: ANP

In meerdere steden is het zondagavond onrustig rond het ingaan van de avondklok. In Den Haag en Venlo is de ME opgeroepen of al ingezet.

Op een trambaan in de Hobbemastraat in de Haagse Schilderswijk werd een scooter in brand gestoken. Er zijn veel mensen op de been. Volgens Omroep West moest een motoragent vluchten voor een groep jongeren. Ook werden er voorwerpen naar de politie gegooid.

De ME treedt op, meldt de politie in Den Haag. Eerder sloot de politie de straat al af. Op de Vaillantlaan werd een steen door de ruit van een politiebusje gegooid.

Veel mensen op de been

Op een trambaan in de Hobbemastraat in de Haagse Schilderswijk werd een scooter in brand gestoken. Er zijn veel mensen op de been. Volgens Omroep West moest een motoragent vluchten voor een groep jongeren. Ook werden er voorwerpen naar de politie gegooid. De ME treedt op, meldt de politie in Den Haag. Eerder sloot de politie de straat al af. Op de Vaillantlaan werd een steen door de ruit van een politiebusje gegooid.

Het zou gaan om een groep van 100 jongeren die voor onrust zorgt. Rond 21.30 uur leek de rust terug te keren. De politie controleert mensen die nog op straat zijn.

Venlo

Ook in het centrum van Venlo is het zondag aan het begin van de avond onrustig, meldt De Limburger. In het gebied rond het station zijn tientallen mensen op de been. Een grote groep jongeren gooit met stenen en vuurwerk naar de politie. De ME is onderweg om de rust terug te brengen, twittert de politie Limburg.

Volgens RTV Oost is ook in Enschede de sfeer gespannen. Er zou door een groep jongeren met vuurwerk naar agenten zijn gegooid. Volgens de krant Tubantia veegt de ME het Van Heekplein schoon. Er werden enkele ruiten van winkels en straatmeubilair vernield.

Ook in Tilburg en Roermond zijn mensen in groepen samengekomen om te protesteren tegen de avondklok. De burgemeester van Tilburg heeft een noodbevel ingesteld om in te kunnen grijpen nu mensen de straat op gaan om te demonstreren tegen de avondklok.

Opruiende oproep

Op dit moment is het in Tilburg onrustig. „Eerder is een opruiende oproep verspreid via social media. Het noodbevel geeft de politie extra bevoegdheden. In Tilburg zijn momenteel in de buurt van de Warandelaan tientallen mensen bijeengekomen met hun auto. Volgens den politie wordt er vuurwerk afgestoken.

De avondklok geldt de komende weken tussen 21.00 uur en 04.30 uur, als middel tegen verspreiding van het coronavirus.

Eerder op de dag was het ook onrustig in Amsterdam en Eindhoven, waar mensen de straat op gingen tegen de coronamaatregelen. In Eindhoven werd een supermarkt geplunderd en het stationsgebouw werd vernield.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu