Weg met die winterjas! Vrijdag begint het voorjaar

De eerste krokusjes bloeien al en niet voor voor niets. Deze week begint het voorjaar. Vrijdag wordt het ruim boven de 10 graden.

Ondanks de nachtvorst aan het begin van de week, wordt het in de loop van de week met grote sprongen warmer. Dinsdag en woensdag is het daarbij vooral bewolkt, maar blijft het wel droog.

Maar donderdag, Valentijnsdag, verwarmt niet alleen de liefde, maar ook de zon. Een hogedrukgebied breidt zich in oostelijke richting uit en daardoor komen we in een zuidelijke stroming.

De dag begint met nachtvorst, waarbij het lokaal af kan koelen tot -3 graden. Daarna warmt het snel op tot zo'n 10 graden in het Noorden.

Struinen langs de branding in de volle zon

Volgens het weermodel van de MeteoGroup stijgt de temperatuur vrijdag naar 12 of 13 graden en tikt Limburg zelfs de 14 of 15 graden aan. En ook als het niet zo warm wordt, is het in elk geval goed toeven op het terras.

De zon schijnt volop. Alleen de Wadden halen waarschijnlijk de 10 graden niet. Maar met je jas aan struinen langs de branding in de volle zon, wie wil dat nou niet?

Warmterecords worden niet gehaald. De Bilt haalde in 1998 op 15 februari een record van 15,1 graden. Het weerstation op Maastricht Aachen Airport mat twee jaar geleden 17,1 graden.

Het landelijke warmterecord werd 61 jaar geleden gehaald. Toen werd in het Zuid-Limburgse Epen 17,6 graden gemeten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.