Welke series moet je dit weekend kijken?

Netflix heeft zoveel titels in de bibliotheek zitten dat kiezen soms flink lastig kan zijn. De internetredactie van DvhN.nl geeft je een paar tips die je het zoeken besparen. Deze series moet je volgens ons gezien hebben:

Black Sails

Black Sails

Foto: Starz.com

De piratenserie Black Sails is een serieuze variant van Pirates of the Carribean. Het speelt zich af rondom de piratenhaven in Nassau, waar Engeland graag de orde zou willen herstellen. De piraten zijn niet van plan hun vrijplaats op te geven en verzetten zich met hand en tand tegen de overheersing van de Britten.

Jeroen: "Ik hou van series die een verhaal over meerdere seizoenen uitwerken in plaats van een verhaal per aflevering. Dat is op televisie vervelend als je een aflevering mist maar op Netflix is dat ideaal.

Het verhaal is meeslepend en zeker als je er eenmaal in zit dan kun je maar moeilijk stoppen met kijken. Deze serie is wel rauwer en niet zo 'Disney' als Pirates of the Carribean. Kijken met kinderen is wellicht niet zo'n goed idee."

Kijken kan hier.

Luther

Foto: BBC One.

Luther is een Britse politieserie. Je volgt rechercheur John Luther in zijn werk en in zijn privéleven. Terwijl hij op zoek is naar de misdadigers, probeert hij ook zijn huwelijk te redden.

Janine: "Het is een super spannende serie met een hele goede acteur: Idris Elba. Als kijker weet je al snel wie de misdadiger is, maar Luther weet dat vaak nog niet. Dat maakt het anders dan andere misdaadseries. Ook leuk: De psychopathische Alice Morgan helpt Luther regelmatig met zijn werk. Hij weet niet zo goed of hij daar blij mee moet zijn."

Kijken kan hier.

30 degrees in February

Foto: Betafilm.com

30 degrees in February is een Zweedse serie, maar speelt zich af in Thailand. Je volgt drie mensen die naar Thailand emigreren om een nieuw leven op te bouwen. Daar hebben ze allemaal een andere reden voor.

Janine: "Het is een fijne Zweedse serie. Je volgt een getrouwd stel, een moeder met twee dochters en een eenzame man op zoek naar geluk. De serie kijkt in het begin lekker weg, maar al snel wordt het spannend en wil je weten hoe het afloopt."

Kijken kan hier.

Daredevil

Foto: Netflix.com

Alwin: "Hou je ook maar een klein beetje van superhelden en heb je geen problemen met cinematisch geweld? Dan is Daredevil een absolute aanrader. Het eerste seizoen van de serie liet zien dat grauwe en donkere verhalen, zoals die in stripboeken vaak voorkomen, prima als serie kunnen dienen. Persoonlijk vond ik vooral de geweldige acteur Vincent D O'nofrio een hoogtepunt, een enorme man die met zijn zachte gefluister en nauwelijks onderdrukte woede een fascinerend personage neerzette. De strak uitgedachte en nog strakker uitgevoerde gevechten verdienen ook een pluim, net als hoofdrolspeler Charlie Cox."

"Daredevil seizoen twee ruilt één duidelijke slechterik in voor twee nieuwe personages die moreel iets complexer zijn. Daarbij komt vooral de massamoordenaar The Punisher bijzonder goed uit de verf. Acteur Jon Bernthal geeft het getergde personage onverwacht veel diepgang en weet zelfs een vleugje sympathie op te wekken. De andere slechterik, een dame uit het verleden van hoofdpersoon Daredevil, komt iets minder goed uit de verf en remt het tweede deel van het seizoen een beetje af. Toch noem ik ook het tweede seizoen een aanrader, want het acteerwerk is weer sterk en de gevechten zijn naar een nog hoger niveau getild. Hier kunnen de Marvel-films nog een puntje aan zuigen."

Kijken kan hier.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.