WhatsApp komt met nieuwe functie voor ‘verdwijnende berichten’

Criminelen hacken WhatsApp-accounts Bossche ambtenaren ANP

Gebruikers van berichtendienst WhatsApp kunnen binnenkort berichten met een beperkte levensduur versturen. De nieuwe functie is nog niet gelanceerd, maar de berichtendienst heeft al wel een uitleg gedeeld op een FAQ-sectie van zijn site.

Met de nieuwe functie worden berichten, inclusief foto’s en video’s, na zeven dagen automatisch verwijderd. Als de functie is ingeschakeld worden ook ongelezen berichten na die tijdsperiode verwijderd. De verdwijnende berichten kunnen zowel in individuele chats als voor groepsgesprekken worden ingesteld. Voor individuele chats kunnen gebruikers dat zelf instellen, in een groepsgesprek kan alleen de beheerder dat doen.

De functie is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die niet willen dat gevoelige informatie voor altijd op je telefoon - of die van een ander - blijft staan.

WhatsApp waarschuwt wel dat mensen alleen verdwijnende berichten moeten aanzetten bij personen die ze vertrouwen. Mensen kunnen namelijk nog wel berichten doorsturen of er screenshots van maken om zo de berichten te bewaren.

Het is nog niet bekend wanneer de functie officieel wordt gelanceerd.


menu