Zangers René Karst en Emiel Stoffers: 'Je weer muzikant voelen, dat is in de coronatijd soms wel ver weg' | Zomer Live

Emiel Stoffers (links) en René Karst bij Zomer Live aan het Paterswoldsemeer. 'Ik weet niet, ik ken hem niet, maar we kunnen wel goed met elkaar.' Foto: Corné Sparidaens

Zangers René Karst uit Hoogeveen en Emiel Stoffers uit Leeuwarden hadden elkaar nog nooit ontmoet. Maar als ze samen aan tafel komen bij Zomer Live klikt het wonderwel tussen de twee.

Karst (bekend van de feesthit ‘Liever te dik in de kist’ ) was in het voorjaar van 2020 geveld door corona en kon ook na zijn herstel niet optreden vanwege de coronamaatregelen. Hij ging songteksten schrijven, voor zichzelf en anderen.

Stoffers, leadzanger van de Friestalige band De Hûnekop , vermaakt zich in coronatijd met schilderen, het bezorgen van zijn kunstwerken bij de kopers en het maken van een film.

Ze ontmoeten elkaar aan het begin van de zomervakantie bij restaurant De Twee Provinciën aan het Paterwoldsemeer. Eerder waren beide artiesten te gast in DVHN Live en LC Live. In Zomer Live kijken ze samen fragmenten terug en vertellen hoe het nu gaat. Daarbij blijken ze verrassend veel met elkaar gemeen te hebben.

Kijk woensdagmiddag vanaf 12.15 uur naar de tweede aflevering van Zomer Live.

Zomer Live is de hele zomervakantie elke woensdag vanaf 12.15 uur te zien op DVHN.nl en LC.nl en de facebookpagina’s van beide titels. Elke donderdag verschijnt een samenvatting van de uitzending in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Op woensdag 18 augustus is er een Zomer Live Special rechtstreeks vanaf festival Noorderzon in Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Zomerserie
Coronavirus
zomer