Zaterdag wordt het 10 graden en overwegend zonnig. De komende weken zien er volgens weerman Jannes Wiersema niet rooskleurig uit: 'Ik verwacht niet dat we in april de 20 graden aantikken'

Het blijft droog en we krijgen flink wat zon dit weekend ANP

We kunnen dit weekend goed weer verwachten, maar het blijft koud. De normale temperatuur voor deze tijd van het jaar ligt rond de 17 graden. Het wordt dit weekend met een beetje geluk 10 graden in het Noorden. Het blijft droog en we krijgen flink wat zon. Alleen zondag komt er meer bewolking, verwacht weerman Jannes Wiersema.

Het weer ziet er volgende week niet rooskleurig uit, zegt Wiersema. ,,Halverwege de week komt er koude lucht richting het Noorden. Door de depressie komt er regen en misschien zelfs wel hagel onze kant op.”

Overdag wordt het rond de 8 graden. In de nacht kan de temperatuur rond het vriespunt komen te liggen. In de dagen daarna blijft het weer wisselvallig.

Dit weer zijn we de laatste jaren niet meer gewend. ,,Een jaar of twee geleden was het rond deze tijd 25 graden", zegt de weerman.

Komende weken

Wiersema verwacht niet dat we deze maand de 20 graden nog gaan halen in het Noorden. ,,Deze maand gaat waarschijnlijk 2 tot 3 graden te koud verlopen, vergeleken met het normale weerbeeld. Het kan best zo zijn dat we tot de langste dag van het jaar de noordelijke wind houden, waardoor het koud blijft."

Hij vergelijkt deze maand dan ook met het weerbeeld van vroeger. ,,In de jaren '70 en '80 hadden we dit weer ook regelmatig Ik weet nog wel dat we Koninginnedag een keer later vierden, omdat het sneeuwde op de 30 april."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra