Zit iedereen wel te wachten op versoepelingen? Psycholoog Irma van Steijn vertelt over het 'grot-syndroom' | DVHN Live 12.15 uur live

Drukte op het tijdelijke terras op de Vismarkt. Foto: Corné Sparidaens

‘Kabinet maakt vaart met opheffen van beperkingen’, kopte de voorpagina van de DVHN afgelopen zaterdag. Nederland gaat langzaam, hoewel sneller dan verwacht, uit de lockdown. Maar zit iedereen daar wel op te wachten? Te gast in DVHN Live is psycholoog en DVHN-columniste Irma van Steijn.

De terrassen zaten bomvol met het mooie weer van de afgelopen dagen. Nederland kan niet wachten om weer naar buiten te gaan, zo lijkt het. Met groot gejuich werden de versoepelingen die demissionair minister-president Mark Rutte afgelopen week in zijn laatste persconferentie aankondigde, ontvangen. Toch is niet iedereen even blij met de versoepelingen.

Waarom zijn sommige mensen toch huiverig om elkaar weer op te zoeken? Wat bedoelt de wetenschap met het zogenaamde grot-syndroom, waarover Van Steijn onlangs in een van haar DVHN-columns schreef? En hoe komen we daar vanaf? Het antwoord op deze en andere vragen zie je in DVHN Live van donderdag 3 juni.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Video
DVHN Live