Gourmetten met de kerstdagen? Lekker hoor, maar die stank! Zo ruikt je huis na afloop snel weer fris

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Last van een penetrante, lastig te bestrijden baklucht in huis na een avondje gourmetten? Tv-kok Jet van Nieuwkerk geeft tips om je huis weer lekker te laten ruiken.

1. Afzuigkap aanzetten

Zet tijdens het gourmetten de afzuigkap aan. Zo gaat een groot deel van de geur gelijk door de afzuigkap naar buiten en blijft hij minder in je huis hangen.

2. Sinaasappel met kruidnagel

Prik een sinaasappel helemaal vol met kruidnagels en leg deze in de buurt van je eettafel. Dit geeft een heerlijke frisse geur af en neem tegelijkertijd de heftige gourmetgeur in zich op.

3. Gemalen koffie

Zet versgemalen koffie op de eettafel. De oliën die vrijkomen uit de gemalen koffie lossen alle ongewenste geuren op. Je kunt dit bakje ook in de koelkast of vriezer leggen om alle geuren van je voorbereide kerstdiner te neutraliseren.

4. Azijn koken

Zet achteraf een klein pannetje met een beetje azijn op het vuur. De dampen neutraliseren de gourmetgeur. Dat is veel beter dan luchtverfrissers gebruiken, die alleen maar mengen met alle gourmetgeuren.

5. Laurierblad aansteken

Door een laurierblaadje aan te steken en de dampen door de kamer te laten gaan, haal je snel de gourmetlucht weg. De dampen van het blaadje helpen mogelijk ook goed tegen kerststress. Ze zorgen ervoor dat je spieren ontspannen en zo nemen stress en spanning af.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra