Zo zonnig en warm wordt de zomervakantie in Nederland

Foto: ANP

Deze zomervakantie is er volgens de voorspellers van Weeronline.nl een grotere kans dan normaal op droog, zonnig en warm weer.

Deze zomervakantie komt de wind vaak uit het noordoosten of oosten. Dat is vooral in juli het geval. In het binnenland kun je daardoor regelmatig rekenen op zomerse temperaturen van 25 graden of meer. Vooral in het zuidoosten is daarbij kans op tropische warmte van 30 graden.

Grote verschillen

In het noorden zorgt de noordooster juist voor een aangenaam briesje vanaf de koele Noordzee. Deze zomer zul je dan ook zien dat de verschillen tussen noord en zuid extra groot zijn. In bijvoorbeeld Brabant en Limburg is het op veel dagen prima weer voor een T-shirt en korte broek, terwijl je op de Wadden vooral in de avonden wat sneller een vestje nodig hebt.

Onweersbuien

In augustus wordt het droge weer vaker onderbroken door onweersbuien dan in juli. Desondanks heeft droog weer de overhand. Bovendien kan de wind wat vaker uit andere richtingen komen dan het noordoosten of oosten. Met een zuidenwind kan dat behoorlijk hete dagen opleveren waarop het meer dan 30 graden wordt, maar ook fikse onweersbuien. De kans dat we wekenlang een westenwind krijgen met koel weer en buien is klein.

Deze zomervakantie is er dus een grotere kans dan normaal op droog, zonnig en warm weer, maar natuurlijk betekent dit niet dat er nooit buien vallen. Hopelijk heb jij niet de pech dat je net die buiigere periode treft. Ook in juni is het al droger en zonniger dan normaal. Dus pak je zwembroek of bikini maar vast uit de kast.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra