Zuurkool met gepekelde varkensoren, kousenband en roti: de Surinaamse thuiskeuken op het Nederlandse bord

De Surinaamse keuken is een gemoedelijke multiculturele keuken. Tikje conservatief misschien, en een beetje binnenshuis, maar als je daar doorheen kijkt dansen de smaken je tegemoet.

Het is met een lantaarn zoeken naar Surinaamse restaurants in het Noorden. Jawel, rotishops genoeg, en ook kleine Javaans-Surinaamse warungs. Maar dan denken we ‘afhaal’. Een echt restaurant, met linnen gedekte tafeltjes, wijnglazen op tafel, dat is naadje.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.