Henk de Haan verrast: VVD aan de haal met zijn Broez'n (met een extra 'e')

groningen Broez’n of broezen? Henk de Haan, evenementenondernemer en oud-profvoetballer, is in hoge mate verrast dat de VVD Groningen de gemeenteraadsverkiezingen ingaat met de website Broezen.com. Broezen, met een e.

,,De domeinnaam Broezn.com is van mij. Dat wisten ze bij de VVD”, reageert De Haan. Hij werd dinsdag tijdens de Promotiedagen in Martiniplaza terloops geïnformeerd door Joost van Keulen, de Groninger VVD-wethouder en lijsttrekker dat zijn partij een website met de naam Broezen.com in de lucht heeft.

Na de verkiezingstijd mag De Haan de domeinnaam van de partij overnemen. In eerste instantie was De Haan verbijsterd en slingerde een tweet met zijn verontwaardiging de wereld in. ,,Ik vind het apart. Straks denken mensen dat ik een VVD’er ben. Dat kost me klanten.”

Even overwoog De Haan juridische stappen tegen de domeinnaam die iets te veel op de zijne lijkt. ,,Maar dat is allemaal negatieve energie. ik had mijn advocaat een brief kunnen laten sturen om het gebruik van de term Broezen te laten vallen, maar dat vestigt er alleen maar meer aandacht op. Nu voel ik me vereerd dat de VVD mijn term broez’n gebruikt.” Van Keulen noemt dat sportief. ,,Dinsdag vond-ie het nog niet zo fijn , maar we zijn wel gezellig samen op de foto gegaan.”

Helemaal exclusief is het woord trouwens niet. De term broez’n of broezen duikt in in het Noorden al veel langer op. In Assen wilde de partij Plop Assen laten broezen, terwijl in Veendam Pé Langen met zijn partij Veendam wilde laten broezen.

Van Keulen legt uit dat zijn partij op zoek was naar een catchy naam voor de website waarop de VVD de toekomstvisie op mobiliteit in en rond de stad neerzet. ,,Voor de VVD is mobiliteit en lekker broezen in de auto een belangrijk item, zo kwamen we op die naam.”

De Haan blijft het opmerkelijk vinden. ,,Dit kan politiek zijn. Het meest verbaast me nog dat er een bureau is dat dit bedenkt.” Hij benadrukt met geen enkele partij geassocieerd te willen worden. Hij is daarentegen wel lijstduwer van de partij Stad en Ommeland. ,,Als ik Van Keulens baantje over kan nemen? Graag. Een beetje broez’n in de raad kan geen kwaad”

Of dat gebeurt is nog even de vraag. Van Keulen zegt dat hij de domeinnaam Broezen.com na de verkiezingen met plezier overdraagt aan De Haan. ,,Daar komen we wel uit.” De Haan blijft het een vreemde gang van zaken vinden. ,,Maar succes Joost met je Broezen.com. Over een maand heb ik er een domeinnaam bij.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.