‘De lijntjes in Westerwolde kunnen korter’

Het kost momenteel in Westerwolde meer tijd en moeite om de gemeentebestuurders te bereiken dan voor de herindeling.

Dat stellen bestuurders van de dorpsraden in Blijham en Wedde, een jaar na de vorming van Westerwolde. Die gemeente ontstond door de fusie van Bellingwedde en Vlagtwedde.

Dorpscoördinator

,,We woonden voor de herindeling in Bellingwedde en daar waren de lijntjes heel kort’’, zegt Eppo Jager, bestuurder van de Dorpsraad Blijham, de belangenbehartiger van dat dorp. ,,We hadden een dorpscoördinator en konden via hem meteen tot zaken komen. In Westerwolde is dat anders en kost het meer moeite bestuurders te bereiken als er zaken spelen. Hopelijk verandert die situate.’’

Ook Geert Dekker van de Dorpsraad stelt dat de lijntjes nu langer zijn dan in Bellingwedde. ,,Dat is jammer.’’

Gebiedsregisseurs

Wethouder Bart Huizing (PvdA) kent de klachten uit Blijham en Wedde. ,,De situatie is echter niet wezenlijk veranderd. We hebben nu twee zogenoemde gebiedsregisseurs die het aanspreekpunt zijn. Ik hoop en verwacht dat de klachten verdwijnen als de dorpsraden en de gebiedsregisseurs beter aan elkaar gewend zijn. Wij vinden korte lijntjes ook heel belangrijk.’’

Kleinschalig

Dat laatste was voor de bestuurders van Bellingwedde en Vlagtwedde immers een heel belangrijke reden om de herindeling kleinschalig te houden.

Vanuit Veele, gelegen in het voormalige Vlagtwedde, komt overigens een ander geluid waar het om de korte lijntjes gaat. ,,Wij kunnen ook nu nog altijd snel in contact komen met de gemeentebestuurders en zijn daar blij mee’’, zegt voorzitter Wubbe Kuper van Plaatselijk Belang Veele.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.