‘Drugshandel vanuit studentenpand binnenstad’

Tegen twee 25-jarige mannen uit Rotterdam zijn gevangenisstraffen geëist van tien maanden wegens handel in harddrugs. De twee zouden in 2013 en 2014 op grote schaal cocaïne en heroïne hebben verkocht vanuit een studentenpand in de Papengang in de binnenstad van Groningen.

De verdenkingen zijn gebaseerd op tips en op verklaringen van drugsgebruikers. De politie deed onder de codenaam ‘wespennest’ onderzoek.

Een van de verdachten - een talentvol zaalvoetballer die op eredivisieniveau speelde - bekende dat hij een paar maanden op kleine schaal wat drugs verkocht in Groningen, de andere verdachte ontkende elke betrokkenheid bij drugshandel.

Naast celstraf eiste het Openbaar Ministerie het geld op dat ze met de handel zouden hebben verdiend: bijna 90.000 euro per persoon. Dit bedrag is gebaseerd op het aantal telefooncontacten die de twee zouden hebben gehad met drugsgebruikers: 70.000 keer in ruim een jaar tijd. Een derde verdachte, een vrouw uit Groningen, moet later terechtstaan.

De officier van justitie zei bij het bepalen van de strafeis in het voordeel van de verdachten rekening te hebben gehouden met het gegeven dat de zaak bijna twee jaar lang bij het OM op de plank lag. ,,Dit had veel eerder aan de rechtbank moeten worden voorgelegd.’’

Uitspraak over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.