‘Goed gesprek’ klaart lucht rond Brede School Uithuizen

Uithuizen Alle neuzen staan weer dezelfde kant op: het gaat helemaal goed komen met de Brede School Uithuizen.

Deze week uitte directeur-bestuurder John van Meekeren van de katholieke scholenkoepel Primenius nog zware kritiek in Dagblad van het Noorden op de gang van zaken rond het nieuwe complex dat moet verrijzen in het Boukemapark in Uithuizen.

De schoolbestuurder vreest dat het project niet meer wordt dan een ‘verzamelgebouw’ voor de drie lokale basisscholen die daar een plek in krijgen. Er was donderdag een ‘goed gesprek’ met onderwijswethouder Harald Bouman voor nodig om de lucht te klaren.

Het overleg geeft de schoolbesturen volgens Van Meekeren weer vertrouwen dat de beoogde ‘Brede School’ er wel degelijk komt. De komende maanden bekijken ze samen met de gemeente hoe het ontwerp voor het complex moet worden aangepast om op termijn ook plek te bieden aan onder meer peuterspeelzaal, kinderopvang en ‘passend onderwijs’ voor kinderen die nu nog speciaal onderwijs volgen buiten de gemeente Eemsmond.

Wel hebben de partners afgesproken dat ze onderling beter afstemmen hoe ze over het project communiceren. Deze week moesten de scholen via de krant vernemen dat de bouw nog dit jaar van start gaat. Dat voedde volgens Van Meekeren de vrees dat er buiten de drie scholen geen andere kindvoorzieningen meer gaan komen.

Gemeente en schoolbesturen praten binnenkort ook samen de drie schooldirecties bij. Ook gaat er nog een gezamenlijke nieuwsbrief naar de ouders. ,,De manier waarop over de plannen is gecommuniceerd heeft de afgelopen tijd veel verwarring gegeven’’, zegt Van Meekeren. ,,We hebben afgesproken dat dat beter moet.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.