‘Groningers aan kop bij uitbesteden klussen’

Van alle mensen in Nederland nemen Groningers het vaakst een klussenbedrijf in de arm. Inwoners van Drenthe doen dat het minst vaak. Dat blijkt althans uit cijfers van Werkspot, een online platform waar consumenten een klus aanmelden en bedrijven vervolgens reageren.

Werkspot stelt dat dertig procent van de Nederlanders van plan is het komende half jaar een vakman in te huren. Het zou landelijk gaan om ruim vier miljoen opdrachten, waarbij schilderwerk, tuinonderhoud en een badkamerverbouwing de top drie vormen.

Volgens Werkspot zijn Groningers het meest actief met het uitbesteden van klussen. Bijna de helft zou van plan zijn om het komende half jaar een klus uit te besteden. Ter vergelijking: voor de nummer twee in de lijst, Gelderland, staat het percentage op 34 procent. Drenthe ‘bungelt’ onderaan met 21 procent.

Het online platform noteert jaarlijks 280.000 verzoeken om klussen gedaan te krijgen. Er zijn 7000 vakmensen aangesloten die op basis van zo’n verzoek een offerte kunnen uitbrengen. Het gaat om zowel zzp’ers als grotere bedrijven. Op Werkspot staan ook vele duizenden beoordelingen van consumenten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.