‘Grote drugsdealer’ uit Winschoten hoeft van OM niet terug de cel in

FOTO: ANP

Hoewel op drugshandel een flinke gevangenisstraf staat, hoeft een 29-jarige verdachte uit Winschoten daarvoor niet terug de bak in.

De officier van justitie vindt dat de van handel in harddrugs verdachte Winschoter, die na bijna zestig dagen voorarrest begeleid woont in Friesland, op de goede weg is. Daarom eiste hij donderdag een taakstraf van 200 uur en 300 dagen voorwaardelijke gevangenisstraf.

Jackpot

Agenten vielen op 2 juni het huis van de verdachte binnen na een tip uit het drugsmilieu dat ze op dat moment op 'de jackpot' zouden stuiten. Inderdaad lag er een flinke hoeveelheid speed, xtc en ghb. Ook had de man verpakkingsmateriaal en een weegschaal in de stofzuiger verstopt.

De politie nam ook een telefoon in beslag. Daarop stonden diverse Whatsapp-gesprekken die wezen op drugstransacties. De man zelf zei dat de telefoon altijd door anderen werd gebruikt, maar meerdere gesprekken wezen naar hem. Getuigenverklaringen van drugsgebruikers bevestigden dat. Een andere dealer noemde hem 'een van de grootste drugsdealers van Winschoten'.

Ghb-verslaving

De Winschoter gaf toe wel eens wat aan vrienden te hebben verkocht, maar alleen om zijn eigen ghb-verslaving te kunnen bekostigen. ,,U hebt dan wel erg veel vrienden", merkte de rechter op. De man is tijdens zijn voorarrest, dat bijna zestig dagen duurde, afgekickt. Hij gaf aan niet naar Winschoten of Groningen terug te willen keren. ,,Ik ga wel werk zoeken in Friesland. Ik wil niet terug naar het oude wereldje, ghb is de grootste rommel die er is."

De rechtbank doet uitspraak op 9 maart.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen