‘Hek bij pannakooi Musselkanaal blijft staan’

Het hek bij de ingang van de pannakooi in het centrum in Musselkanaal blijft staan. Het wordt niet verplaatst om rolstoelrijders een betere toegang te verlenen.

Dat stelt de gemeente Stadskanaal bij monde van woordvoerder Bert Viel. De gemeente reageert zo op de noodkreet van Harrie Gerrits.

‘Hekje te dicht bij de ingang’

Hij woont in het zorgcentrum De Heggerank, vlakbij de pannakooi, en zit in een rolstoel. Hij wil in de pannakooi graag een balletje gooien, alleen of met een familielid. Het probleem is echter dat het hekje zo dicht bij de ingang van de kooi staat dat hij er met z’n rolstoel niet in kan. Daarom heeft hij de gemeente gevraagd het hekje iets naar achteren te verplaatsen.

Brommers

Dat gaat dus niet gebeuren. Viel wijst er op dat het hek bewust op de huidige plek is gezet. ,,Zo kunnen brommers en soortgelijke voertuigen niet in de kooi komen. Dat willen we ook niet. Mensen in een sportrolstoel kunnen wel in de kooi komen.’’

Gerrits is verbolgen over de weigering van de gemeente. ,,Ik laat het hier niet bij zitten en probeer op andere manieren toch voor elkaar te krijgen dat mensen in een rolstoel de kooi inkunnen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.