‘Hopelijk neemt de staatssecretaris een oplossing mee’

De gemeenteraad van Westerwolde wil snel met staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van asielzaken praten over de situatie in Ter Apel.

De raadsleden hebben daarom burgemeester en wethouders opgedragen Harbers uit te nodigen. ,,We willen graag dat hij voor 10 december een speciale vergadering van de raad bijwoont’’, zegt Paul Timmermans, raadslid van Gemeentebelangen.

Winkeldiefstallen

Die partij nam het initiatief voor de uitnodiging, in de hoop iets te doen aan de overlast in Ter Apel. Die uit zich onder meer in winkeldiefstallen. Volgens de politie worden die vooral gepleegd door veiligelanders”asielzoekers uit veilig verklaarde landen die in het asielcentrum verblijven.

Maatregelen

De raadsleden hopen dat de staatssecretaris op de uitnodiging ingaat. ,,En hopelijk bereidt hij zich goed voor en komt hij met maatregelen of oplossingen naar ons toe waarover we met hem kunnen praten’’, aldus Timmermans.

Burgemeester Leendert Klaassen brengt de uitnodiging zo snel mogelijk over. ,,Dit is een prima signaal van de raadsleden. Ik hoop ook dat de staatssecretaris de vergadering bijwoont.’’

Partijgenoten

De staatssecretaris kreeg eerder ook al een uitnodiging van zijn partijgenoten, de VVD-fractie in Westerwolde. ,,Wij willen graag dat hij met gedupeerde winkeliers in Ter Apel gaat praten’’, zegt fractievoorzitter Pieter Dinkla.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.