‘Infocentrum voor zonnepanelenbranche op plek van azc Pekela’

Het terrein van het voormalig asielzoekerscentrum (azc) aan de Hooiweg in Oude Pekela is uitermate geschikt voor een informatiecentrum voor de zonnepanelenbranche.

Een goed bereikbare plek

Het is een interessante optie die vaak bij burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela opkomt. ,,Pekela ligt centraal in de regio Oost-Groningen. Voor scholen en energiecorporaties is het een goed bereikbare plek.”

Prima invulling

Kuin zegt dat het idee binnen het college weleens is geopperd als prima invulling van het voormalige en nu kale azc-terrein. ,,Zonne-energie is een actueel onderwerp. Een educatiecentrum waar scholieren en andere belangstellenden informatie krijgen over zonne-energie kan van toegevoegde waarde zijn. Ook voor bedrijven die te maken hebben met zonne-energie of die zonneparken exploiteren kan zo’n centrum interessant zijn. Je kunt er goodwill mee kweken, maar ook het nut van zonne-energie toelichten.”

In Pekela bestaat een energiecorporatie. ,,Wellicht dat deze corporatie op de plek van het voormalige azc een klein zonnepark wil aanleggen’’, denkt Kuin hardop. ,,Dan hebben we een mooie koppeling tussen educatie en de praktijk.”

Veel belangstelling

Voor Pekela bestaat op dit moment veel belangstelling van partijen die in de gemeente een zonnepark willen aanleggen. Het terrein aan de Hooiweg is eigendom van de gemeente Pekela. Na de sluiting van het azc, eerder dit jaar, en de ontmanteling van de units, denkt het college van burgemeester en wethouders na over een nieuwe invulling.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.