‘Naaktrecreatie past bij surfmentaliteit'

Plankzeilers moeten de seksende mannen in de omgeving van het naaktstrand Meerwijck in toom houden. ,,De mentaliteit van naaktrecreatie sluit goed aan bij de ontspannen sfeer van de surfers.''

Na klachten over homoseksuele mannen die op het naaktstrand van Meerwijck aanstootgevend dan wel zedenschendend gedrag vertonen, de zogeheten buitenseksproblematiek, heeft Hoogezand-Sappemeer met belanghebbenden overlegd.

De Heren Ontmoetingsplaats (HOP) geeft aanstoot door het exhibitionistisch gedrag van bezoekers, meest mannen. Naturisten en ook niet naaktrecreanten worden daardoor afgeschrikt en blijven weg. Ondernemers en bewoners in Meerwijck geven aan dat er een gevoel van onveiligheid heerst.

De gemeente wil het naaktstrand gaan combineren met een surfstrand. Bosschages die strand en naaktstrand scheiden worden zodanig gesnoeid dat mannen zich daar niet meer achter kunnen verschuilen. Daardoor ontstaat een gebied dat opener is waardoor bezoekers van de HOP naar verwachting wegblijven van het naaktstrand.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.