‘Pak dat gevaarlijke kruispunt in Wildervank nou eindelijk eens aan’

Foto: Archief DvhN

De gemeente Veendam zegt (na een zoveelste aanrijding) werk te maken van de aanpak van de gevaarlijke kruising bij de Coop in Wildervank.

‘Eenvoudige verkeersmaatregelen’ die eerder werden genomen om de snelheid uit de weg te halen hebben te weinig effect. Ook is de situatie ter plekke op het drukke kruispunt Apollolaan-Nijverheidsstraat-Poststraat voor veel verkeersdeelnemers onduidelijk.

Aanrijdingen

Regelmatig zijn er aanrijdingen, botsingen en bijna ongelukken. Raadslid Pé Langen woont dichtbij en ziet het soms gebeuren. ,,Ik kan je zo vijf aanrijdingen opnoemen. Afgelopen zondag nog. Weer reed er iemand te snel, en weer was er een botsing waarbij iemand gewond raakte. Als raadslid zeg ik: gemeente doe eindelijk iets.’’

In gesprek

Het is een druk punt. Mensen rijden van en naar de winkels. Verkeer dat van de N33 komt rijdt via het kruispunt het dorp in. Wethouder Henk Jan Schmaal laat weten dat er wel degelijk iets gebeurt. De verkeerssituatie ter plekke is goed in kaart gebracht. Er zijn gesprekken met ondernemers hoe de inrichting van het gebied beter kan en hoe de verkeersstromen van en naar de winkels lopen.

Schetsen

Eerder was zelfs sprake van de aanleg van een rotonde. Volgens de wethouder liggen er schetsen klaar hoe het het kruispunt verbeterd kan worden. Schmaal: ,,Die worden verder uitgewerkt.’’ Langen: ,,Dat wordt nu al zolang geroepen en heb ik al zo vaak gehoord. Pak eindelijk eens door.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen