‘Slopen huurwoningen niet altijd slecht plan’

Het gaat te ver om helemaal te stoppen met slopen van huurwoningen in Groningen. Dat vinden veel raadsfracties. Ze reageren op een plan van de SP-fractie.

De SP roept op geen sociale huurwoningen meer te slopen, aangezien er een flink tekort is aan huurhuizen.

Volgens andere partijen is slopen niet per definitie een slecht plan, zo zeiden ze woensdagavond in een commissievergadering. Inge Jongman (ChristenUnie): ,,Kijk maar naar de Paterswoldseweg. Daar staan huizen die dermate slecht zijn dat slopen echt nodig is. Er ontstaat door de sloop weer plek om nieuwe woningen te bouwen.’’

Volgens de SP wordt te makkelijk overgegaan tot sloop door woningbouwcorporaties. Deze week werd nog bekend dat huizen aan de H.L. Wichersstraat in de Oosterpoort gesloopt worden. Volgens woningcorporatie Lefier was er geen andere optie.

Het zou volgens veel raadspartijen goed zijn kritisch te kijken naar de toewijzing van woningen. Het zou te vaak gebeuren dat gezinswoningen niet worden toegewezen aan gezinnen.

De komende jaren komen er wel huurwoningen bij, maar duidelijk is dat het er niet genoeg zijn. Wethouder Roeland van de Schaaf noemt het vraagstuk een van de belangrijkste thema’s van de komende jaren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.