‘Spook-sportpark’ Uitwierde kan komend jaar eindelijk op de schop

Na jarenlange leegstand en verpaupering kan het voormalige sportpark Uitwierde bij Delfzijl komend jaar eindelijk worden gesaneerd.

Volgens verantwoordelijk wethouder Hans Ronde staat niets de herinrichting van het 10 hectare grote terrein nog in de weg nu onderzoek uitwijst dat de natuur daar niet onder heeft te lijden. Vleermuizen en beschemde andere diersoorten worden niet geschaad.

Open landschap

In februari kan de gemeenteraad een concreet plan tegemoet zien. Delfzijl wil het ‘spook-sportpark’ terugbrengen in de oorspronkelijke open staat van het landschap rond de wierde. Daarvoor worden de bomen merendeels gekapt en alle asfaltwegen op het terrein verwijderd.

De grond wordt merendeels aan een plaatselijke melkveehouder verkocht als grasland. Ook aangrenzende bewoners kunnen een deel van het park kopen om bij hun tuin te trekken.

Vandalisme

Sinds het sportpark in 2014 werd gesloten is het mikpunt van vandalisme. In augustus werd nog twee keer brand gesticht in het oude clubgebouw van voetbalvereniging Neptunia. Dat is inmiddels gesloopt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.