‘Tuinflatje’ voor studenten moet weg

Een groep inwoners van Groningen heeft de strijd tegen een nieuw ‘studentenflatje’ in de Korrewegwijk gewonnen: hij moet worden afgebroken.

,,De rechtbank heeft de bouwer veroordeeld tot volledige afbraak’’, zegt een van de vijf omwonenden die naar de rechter stapten. Ze schrokken zich vorig jaar een hoedje toen vastgoedbelegger Veldboom aan de rustige tuinen achter hun huizen opeens een ‘flatje’ van drie hoog met studentenkamers bouwde.

De rechtbank acht onrechtmatige hinder bewezen en heeft een dwangsom van 2000 euro opgelegd voor elke dag dat Veldboom in gebreke blijft. De flat moet vijf maanden na de betekening van het vonnis weg zijn.

Het gebouwtje staat achter een huis aan de Balistraat waarin studentenkamers zijn gemaakt. Die moeten waarschijnlijk ook weg. ,,De Raad van State heeft ons deze week eveneens gelijk gegeven in een procedure over de splitsingsvergunning.’’

De overwinning is een opsteker voor het toenemende aantal Stadjers dat zich verzet tegen de ongebreidelde groei van studentenkamers in, op en achter bestaande woningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.