‘Vernieuwd koopcentrum Stadskanaal in 2020 klaar’

Het vernieuwde en compactere winkelcentrum van Stadskanaal is over twee jaar klaar.

Dat zegt wethouder Jan Bessembinders (CDA) van de gemeente Stadskanaal. Hij gaf dinsdag mede het startschot voor de aanpak van het winkelcentrum.

Winkelbestand in kleiner kerngebied

Dat is langgerekt en kampt met leegstand. De aanpak houdt onder meer in dat het winkelbestand wordt geconcentreerd in een kleiner kerngebied. Winkeliers die verder weg zitten, kunnen naar dat gebied verkassen.

Stadskanaal en de provincie trokken samen ruim zes miljoen euro uit voor de aanpak. ,,Het is mooi dat we nu aan de slag kunnen’’, zei Bessembinders. ,,In 2020 moet het vernieuwde winkelcentrum gereed zijn.’’

Nieuwe verkeersroutes

In dat centrum lopen volgens hem ook enkele nieuwe verkeersroutes. Automobilisten kunnen daardoor dichter bij de winkels komen met hun auto’s.

Bessembinders benadrukte ook dat hij verwacht dat betrokken middenstanders hun steentje bijdragen, bijvoorbeeld door geld te steken in het verfraaien van pleinen of het opknappen van gevels. ,,Ondernemers op het Menistenplein hebben hun plein al mooier gemaakt, hopelijk vindt dat initiatief navolging.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.