‘Zet licht op groen voor uitbreiding camping’

De uitbreiding van camping Wedderbergen mag doorgaan, als het aan burgemeester en wethouers van de gemeente Westerwolde ligt.

B en W vragen de gemeenteraad binnenkort een zogenoemde verklaring van geen bedenking voor de uitbreiding af te geven.

84 staanplaatsen

De camping ligt in het natuur- en recreatiegebied Wedderbergen en is het eigendom van de familie Fluttert. Die wil op een nog leeg deel van het terrein 84 nieuwe staanplaatsen aanleggen en een sanitair gebouw neerzetten.

Beschermd natuurlint

Dat leeg deel ligt echter in een beschermd natuurlint dat door Westerwolde loopt. De provincie wil daarom alleen meewerken aan de uitbreiding als de campingeigenaren als compensatie elders een nieuw natuurgebied aanlegt.

,,Dat andere gebied hebben we gevonden’’, zegt Diny Fluttert. ,,Aan de Markeweg, niet zo ver van de camping, richten we een stuk grond van bijna twee hectare als nieuw natuurgebied in.’’

Voldoende compensatie

De provinciebestuurders vinden dat voldoende compensatie en B en W stellen daarom de gemeenteraad voor de verklaring van geen bedenking af te geven. Die is nodig om de uitbreiding te kunnen realiseren.

Als de gemeenteraad instemt met het voorstel van B en W, staat het licht trouwens nog niet volledig op groen. Op dat raadsbesluit kunnen particulieren en organisaties ook nog weer reageren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.