100% Groningen wil trappen in stad behouden

Als het aan 100% Groningen ligt, komt er een mooi alternatief voor de trappen van het tijdelijke informatiecentrum op de Grote Markt.

Het centrum is er in 2011 geplaatst en wordt in 2017 of 2018 van de Grote Markt gehaald. Fractievoorzitter Marjet Woldhuis hoopt dat er echter een dergelijke plek voor de bewoners voor in de plaats komt. De trappen voorzien volgens haar in een grote behoefte: „Ze zijn een rustpunt, een ontmoetingsplek, een plek om heerlijk om je heen te kijken, te flaneren, belangrijke en minder belangrijke zaken te bespreken, kortom: wat is een huiskamer zonder geschikt meubilair? Een lege ruimte en dat willen we niet.”

Ook wijst ze naar de trappen van het stadhuis, die er vanaf de jaren zestig tot 1996 stonden. Woldhuis meent dat het stadhuis zelf geen groot succes bleek, maar de trappen dit absoluut wel waren. Betreffende plekken zouden de stad ‘levend’ en ‘levendig’ maken en zodoende een belangrijke sociale functie vertolken.

De partij hoopt dat, voordat het informatiecentrum verdwijnt, er een creatieve oplossing komt omtrent de trappen. „Het is daarom belangrijk dat de gemeenteraad zich erover uitspreekt zodat er in de toekomstige ruimtelijke invulling rekening gehouden kan worden met deze (mogelijke) wens van de gemeenteraad”, zegt Woldhuis.

Woensdag zal 100% Groningen tijdens het voorjaarsdebat een motie indienen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.