100% Groningen wil zes zetels

Het enkele maanden geleden bij de Stadspartij vertrokken gemeenteraadslid Marjet Woldhuis heeft stevige ambities. Bij de volgende gemeenteraadsverkizeingen moet het mogelijk zijn om minimaal zes zetels te halen.

Dat zei Woldhuis maandagavond bij de presentatie van haar partij. Ter vergelijk: op dit moment is D66 de grootste politieke partij in Stad met negen zetels. Woldhuis heeft de afgelopen maanden een steunfractie gevormd en een driekoppig bestuur. Dat wordt geleid door Hubert Nauta, vroeger baas van Simplon.

100%Groningen streeft in de vorm van een online community een soort directe democratie na. Groningers kunnen inloggen op een site van de partij en meningen ventileren, dan wel ideeën aanleveren. De input die dat levert, wordt vertaald naar de politiek. Omdat de partij een aantal kernwaarden hanteert zoals zorgzaamheid, betrouwbaarheid en eerlijkheid moeten misstanden worden voorkomen, is de hoop.

,,We leggen de informatie die we binnenkrijgen langs onze eigen lat.'' Toch werd maandag op de presentatie niet geheel duidelijk waar 100%Groningen zelf precies voor staat. Wel wil Woldhuis als eerste online informatie ophalen over de trappen bij het VVV-gebouw op de Grote Markt. Dat ouderen niet altijd over internet beschikken, hoeft geen probleem te zijn. Waar andere partijen een jongerentak hebben zoals ROOD, JOVD, JS en CDJA wil 100% Groningen een ouderenafdeling beginnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.