13 overtredingen bij verkeerscontroles in Groningen

De politie heeft het verkeer in de nacht van zaterdag op zondag in de stad Groningen op diverse plaatsen gecontroleerd. In totaal zijn 727 bestuurders gecontroleerd, waarbij dertien overtredingen werden geconstateerd.

Aan de Noorderhaven is een 20-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Bij controle van zijn auto roken agenten een sterke wietgeur en troffen vervolgens tientallen XTC pillen, cocaïne en 15 zakjes wiet aan. De drugs zijn in beslag genomen, de man is op bureau ingesloten.

De verkeerscontrole van de politie richtte zich voornamelijk op alcoholgebruik. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingenomen omdat ze beschonken achter het stuur zaten (ongeveer 1,60 en 1,45 promille). Twee beginnende automobilisten bliezen ongeveer 0,40 en 0,28 promille. Twee andere bestuurders bliezen net onder de toegestane norm.

De politie schreef verder boetes uit voor een te snel rijdende bromfiets, het negeren van een rood verkeerslicht, het rijden in een verboden rijrichting, fietsen zonder licht, rijden zonder geldig rijbewijs en het overschrijden van een doorgetrokken streep.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.