170 telefoontjes voor mooier, leuker en beter Groningen

Op het provinciehuis zijn deze week 170 telefoontjes binnen gekomen van mensen die ideeën hebben voor een mooier, leuker en beter Groningen.

Een belteam, die bestaat uit leden van Provinciale Staten, is tot vrijdagavond 21 uur bereikbaar. Dan eindigt de zogenoemde Meldweek Leefbaarheid. Die is door de provincie georganiseerd om te horen wat de Groningers belangrijk vinden, wat er voor zorgt dat het goed leven is in hun straat, wijk, dorp of stad.

Voor verbetering en behoud van de leefbaarheid stelt de provincie de komende vier jaar in totaal 22 miljoen euro beschikbaar. Met onder meer de suggesties die bij het belteam zijn gedaan, wordt gekeken hoe dit geld besteed gaat worden.

De provincie spreekt vrijdagmiddag van een geslaagde actie. Statenleden voerden veel leuke en inhoudelijke gesprekken. Ook spraken ze van een goede manier om de afstand tussen de politiek en burgers te verkleinen.

Suggesties voor het beter maken van de leefomgeving waren divers, laat een woordvoerster weten. Vanuit Foxhol kwam het verzoek om een outdoor fitnesspark. In Delfzijl willen mensen graag een extra buurtcentrum voor activiteiten.

Gedeputeerde Eelco Eikenaar beloofde een inwoonster uit Zuidwolde vier prikstokken. De vrouw belde op en vertelde dat de groep vrouwen met wie zij regelmatig het zwerfvuil langs het Boterdiep opruimt, eigenlijk vier prikstokken te kort komt.

Eikenaar sprak van ‘zo’n prachtig voorbeeld van mensen die zich inzetten in hun eigen omgeving, dat we spontaan besloten dat we de prikstokken gaan leveren’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.