40 miljoen euro laat Groningen snel surfen

De provincie Groningen, de Economic Board Groningen (EBG) en de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) stellen samen veertig miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van snel internet in de provincie Groningen.

De provincie stelt dertig miljoen beschikbaar in de vorm van een lening. De EBG en NCG dragen beide vijf miljoen bij in de vorm van subsidie.

De subsidie is speciaal bedoeld voor de negen gemeenten in het aardbevingsgebied. Zo profiteren ook de Groningers die nog geen breedbandverbinding hebben van snel internet. De regeling is bedoeld voor de marktpartijen en bewonersinitiatieven die voor een groot aantal adressen het snelle internet aanleggen.

Momenteel zouden er rond de 14.000 inwoners en bedrijven zijn die dit niet hebben. Het streven is dat elke Groninger eind 2018 snel internet heeft.

Gedeputeerde Patrick Brouns is verheugd met de regeling. „Snel internet is onmisbaar voor een goed ondernemersklimaat in onze provincie. Het is een belangrijke voorwaarde om werkgelegenheid voor Groningen te behouden.”

Naar verwachting wordt de regeling in de eerste week van oktober opengesteld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.