4Mijl geeft vrouwen thuis

Met de opbrengst van de komende 4Mijl gaat Het Kopland in Groningen de nieuwe vrouwenopvang in de Oosterparkwijk inrichten.

De campagne Groningen Geeft Thuis is het goede doel van hardloopevenement de 4Mijl van Groningen op 9 oktober van dit jaar. Een deel van het inschrijfgeld van de 23.000 deelnemers en de opbrengst van de Charityrun en de collectes worden geschonken aan vrouwenopvangorganisatie Het Kopland. Deze organisatie vangt in de binnenstad van Groningen vrouwen en kinderen op die te maken hebben met huiselijk geweld, maar verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie.

Regionaal doel

Het Kopland wil met het geld van de 4Mijl de toekomstige woonplek zo goed mogelijk inrichten, zegt campagneleider Cecielle Keizer van de opvang. ,,De vrouwen en kinderen hebben op dit moment geen enkele privacy. Straks op de nieuwe plek krijgen ze een eigen appartement waar ze ook zelf kunnen koken. Voor de kinderen willen we graag aparte ruimtes maken waar ze met hun leeftijdgenootjes terecht kunnen. Zo komt er een binnentuin waar ze een balletje kunnen trappen’’, aldus Keizer. ,,Er komt een snoezelruimte voor de kleintjes en voor de oudere kinderen een plek met een goede internetverbinding, waar ze ook hun huiswerk kunnen maken.’’

De afgelopen jaren werden tijdens de 4Mijl bedragen opgehaald tussen de 50.000 euro en ruim een ton (105.000 euro in 2014 voor een verbandwisselkamer). Campagneleider Keizer is verguld met de keuze van de 4Mijl voor Het Kopland. ,,Voor onze campagne Groningen geeft thuis hebben we ons ten doel gesteld om 5 ton op te halen. De teller staat momenteel op de helft en hopelijk kunnen we daar met het hardloopevenement een ton bij optellen. Het is toch prachtig dat de 4Mijl voor een regionaal doel heeft gekozen.’’

De eerste paal

Binnenkort gaat de eerste paal van het nieuwe onderkomen in de Oosterparkwijk in de grond. Volgend najaar hoopt Het Kopland de eerste vrouwen en kinderen te kunnen opvangen.

Jaarlijks vinden bijna vierhonderd vrouwen en vijfhonderd kinderen een veilige plek in de opvang, nadat zij zijn gevlucht voor huiselijk geweld.

anita.pepping@dvhn.nl

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.