74 bewoners besmet in zorgcentrum Veenkade in Veendam. Zorggroep Meander roept om meer personeel

Veenkade. Foto: persbureau meter

74 bewoners van zorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander in Veendam zijn besmet met het coronavirus. De locatie is sinds vorige week in quarantaine. Meander doet een dringende oproep voor meer personeel.

Er werden in Veenkade 121 bewoners getest. De 74 positief geteste bewoners zijn ondergebracht op drie cohort-afdelingen. Ze mogen geen bezoek ontvangen. Alle medewerkers zijn (preventief) getest en de uitslagen worden morgen en overmorgen verwacht.

Omdat veel medewerkers ziek zijn of thuis moeten blijven in afwachting van een testuitslag, is het personeelstekort nijpender dan ooit. Volgens Meander wordt vanuit verschillende hoeken hulp aangeboden. Maar er is vooral behoefte aan mensen die een zorgopleiding hebben en/of veel ervaring hebben in de zorg.

Zorggroep Meander heeft vanaf de jaarwisseling twee weken ondersteuning gehad van een specialist in crisismanagement en een hygiënespecialist van Defensie. Meander heeft bij Defensie een aanvraag ingediend voor directe zorg, maar Defensie heeft nog geen toezegging gedaan voor ondersteuning.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus