Aan het werk in Winschoten dankzij nieuwe tomaten

Het bedrijf Green4 Health BV in Winschoten ontwikkelt een innovatief tomatenras in combinatie met een nieuwe teeltmethode. Het project zou 15 tot 20 banen opleveren.

De provincie Groningen heeft zoveel vertrouwen in het tomatenproject dat het 73.305 euro subsidie verleent vanuit het fonds Groningen@Work, dat weer onderdeel is van Het Operationeel Programma Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Snoeptomaatjes

Green4Health ontwikkelt nieuwe tomatenrassen voor de wereldmarkt, zoals snoeptomaatjes en tomaten met specifieke stoffen die zouden bijdragen aan gezond ouder worden. Het bedrijf hanteert daarbij een methode met minimaal energieverbruik en productiemogelijkheden dicht bij de consument. Met deze techniek is het ook mogelijk in droge en verstedelijkte gebieden snel gezonde tomatenrassen te kweken. Het kan daarom bijdragen aan de oplossing van het wereldvoedselprobleem.

EFRO

Het EFRO is bedoeld voor innovatieve midden- en kleinbedrijven in Noord-Nederland, ,,die zich richten op de ontwikkeling en praktische toepassing van kennis en zoeken naar wegen om kennis om te zetten in levensvatbare producten.’’

menu