Aanleg fietssnelweg Groningen - Assen: fietspad Noord-Willemskanaal gestremd

Het fietspad langs de oostzijde van het Noord-Willemskanaal tussen de de Van Ketwich Verschuurbrug in Groningen en en de fietstunnel bij de A28 in Haren is van 20 november tot halverwege maart afgesloten.

In die tijd wordt een deel van de fietssnelweg tussen Assen en Groningen aangelegd. De kade wordt verbeterd en verhoogd. Er wordt daarna een betonnen fietspad van 4 meter breed aangelegd.

Fietsers kunnen zo lang gebruik maken van het fietspad aan de Hoornsedijk aan de westkant van het kanaal.

Bezwaren aan de Julianaweg

De provincies Groningen en Drenthe leggen met de gemeenten Groningen, Haren, Assen en Tynaarlo een fietssnelweg aan tussen Groningen en Assen langs het Noord-Willemskanaal.

Door de bewoners van woonschepen aan de Julianaweg in Gronignen bestaan overigens bezwaren tegen het doortrekken van de fietssnelweg. Aanleg betekent verlies van enkele ligplaatsen van de woonboten. Ook wordt gevreesd voor ongelukken.

Een woordvoerder van de provincie zegt dat een onderzoek naar de varianten voor het doortrekken van de fietssnelweg richting het Groninger hoofdstation nog loopt. Een besluit over die route moet nog worden genomen.

Aanleg in combinatie met aanpak kade

Op de route tussen de Van Ketwich Verschuurlaan in Groningen en de Witte Molen in Haren worden nu al delen aangepakt omdat dit gecombineerd kan worden met de aanpak van kadeveiligheid, in opdracht van waterschap Hunze en Aa’s.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.