Aannemer in surseance: Martinitoren beperkt open

Het groot onderhoud aan de Martinitoren in Groningen heeft forse vertraging opgelopen doordat de aannemer Jurriëns surseance van betaling heeft aangevraagd.

Het onderhoudswerk is daarom gestaakt en de bouwplaats is sinds enkele dagen verzegeld. De toren staat aan de kant van hetMartinikerkhof in de steigers.

De Martinitoren is beperkt toegankelijk voor bezoekers. De VVV vreest inkomsten mis te lopen. Op de tweede trans van de toren ligt bouwmateriaal opgeslagen.

De toren vervult normaal gesproken een centrale rol tijdens de dodenherdenking op 4 mei. De gemeente moet een aantal technische ingrepen toepassen om de dodenherdenking goed te laten verlopen.

De gemeente gaat in overleg met de curator om de problemen op te lossen. Ook wordt het gesprek aangegaan over een vervolg van de onderhoudswerkzaamheden.

Het stilleggen van het werk aan de Martinitoren komt de VVV en de stad slecht uit. Door de net afgesloten expositie rond David Bowie in het Groninger Museum beklommen 21 procent meer mensen de Martinitoren dan vorig jaar.

Aannemingsbedrijf H.J. Jurriëns uit Utrecht heeft surseance van betaling verleend gekregen van de Rechtbank Midden-Nederland. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen in Nederland waaronder eentje aan de U.T. Delfiaweg in Groningen. volgens de website van het bedrijf is de surseance aangevraagd vanwege ‘liquiditeitsproblemen ontstaan door enkele verlieslatende projecten uit het verleden’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.