Aanpak Ringweg Groningen levert Noorden 350 banen per jaar op

De ombouw van de zuidelijke ringweg in Groningen levert circa 2500 ‘arbeidsjaren’ aan werk op. Circa 70 procent blijft in het Noorden, becijfert bouwcombinatie Herepoort.

Die neemt tevens 63 stagiairs aan en biedt het beroepsonderwijs 24 afstudeerplekken. In totaal moet de aannemer van de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid voor 5 miljoen euro aan stagiairs en medewerkers ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’ aannemen.

Volgens de bouwcombinatie blijft 70 procent van de totale omzet en werkgelegenheid in het Noorden. Van die gemiddeld 350 fte’s per jaar (de bouw duurt vijf jaar) is driekwart in dienst van de vier regionale wegenbouwers die deel uitmaken van Herepoort. De rest wordt ingehuurd bij noordelijke onderaannemers.

B en W van Groningen maakten de cijfers bekend. Ze zijn zeer tevreden met dit resultaat, zo schrijven zij aan de gemeenteraadsleden Wim Koks (SP) en Jan Pieter Loopstra (PvdA). Die waren nieuwsgierig hoeveel werkgelegenheid het project oplevert. Als de Raad van State in het najaar geen roet in het eten gooit, start de ombouw volgend jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.