Aanpak rotondes Driebond Groningen tegen file

De twee rotondes bij bedrijventerrein Driebond in Groningen worden aangepakt om de verkeersoverlast op te lossen. Het werk op de Sint Petersburgweg is medio 2017 klaar.

Toename bedrijvigheid

Sinds de Sontbrug vorig jaar werd geopend, hebben automobilisten die via de Sint Petersburgweg richting de Oostelijke ringweg rijden vooral tijdens de avondspits tijd genoeg voor het luisteren naar hun favoriete muziek.

De gemeente verwacht mede door het aantrekken van de woningbouw in Meerstad en de toename van de bedrijvigheid en nieuwbouw in de Eemskanaalzone dat de files alleen maar toenemen.

Werkzaamheden

De westelijke rotonde krijgt meer rijstroken en wordt verdubbeld. De oostelijke rotonde wordt verbonden met de toerit naar de oostelijke ringweg.

Het werk moet volgend jaar klaar zijn, voordat de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg beginnen. Ook de nieuwe P+R Meerstad voor automobilisten die verder willen reizen met het openbaar vervoer of carpoolen, is dan volgens de planning gereed. Wanneer de aanpak van de rotondes dan niet achter de rug is, heeft dit ook gevolgen voor de busverbinding van en naar de P+R Meerstad.

Nieuwe visie

Het college wil in het voorjaar van 2017 een nieuwe visie op de Eemskanaalzone plus een plan van aanpak aan de gemeenteraad voorleggen. Hierbij wordt onder meer de verkeersstructuur onder de loep genomen. Naast de reeds genoemde maatregelen, komt er een snelle fietsroute naar Meerstad en een snelle buslijn bij.

Ook komt er onderzoek of er nog meer maatregelen nodig zijn. De huidige visie werd in 2006 vastgesteld. Daarna sloeg de economische crisis toe. Vervolgens ging het project regiotram inclusief de tramlijn naar Meerstad niet door. sie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.