Aanpassingen activiteiten Koningsdag in het Noorden

Op veel plaatsen in Groningen en Drenthe gaan de Koningsdagactiviteiten door het voorspelde slechte weer niet, of in gewijzigde vorm, door. Wij verzamelen de laatste informatie.

Provincie Groningen

Groningen: Alle activiteiten gaan door in de gemeente Groningen. Het Bluesplein van de Ossenmarkt verhuist naar binnen: het feestje wordt gevierd in Het Heerenhuis. De vrijmarkt in de wijk Beijum op het veld bij OBS Beijumkorf van 10:00 tot 15:00 gaat ook gewoon door. Op de Westerhaven geplande act van Urban House Groningen is ook afgelast.
Appingedam: In Appingedam worden nagenoeg alle activiteiten verplaatst naar sporthal Eelwerd. De rondvaartboot vaart niet en de scoutingactiviteiten zijn afgelast.
Sappemeer: De Oranjemarkt en randactiviteiten gaan door.
Kiel Windeweer: Deelnemers van de Mudrun kunnen gewoon door de blubber op Koningsdag. De organisatie heeft extra maatregelen getroffen. Zo zijn er meer warmhouddekens en meer EHBO'ers.
Delfzijl
: Met kleine aanpassingen gaat het hele programma door.
Scheemda
: Alle activiteiten zijn afgelast.
Ter Apel: Het Koningsfeest op de Grote Markt is verplaatst naar Café Full House. De vrijmarkt op het Marktplein gaat niet door, maar de vrijmarkt rondom de kerk vooralsnog wel.
Musselkanaal: Alle activiteiten zijn afgelast.
Stadskanaal: Dinsdagmiddag is in Stadskanaal na overleg besloten dat de Knoalster Nacht en de Koningsdagactiviteiten doorgaan.
Marum: In de gemeente Marum gaan alle activiteiten door.
Grootegast: De rondgang met de muziek door het dorp om 09:00 uur met versierde fietsen gaat niet door. De aubade bij het Gemeentehuis om 10:00 uur gaat wel door. De rommelmarkt aansluitend aan de aubade is niet op het Abel Tasmanplein, maar in de grote ruimte tussen de Bundelshop en de Regiobank. Koningsdag in “De Morgenster” om 20:00 uur gaat wel door.
Zuidhorn: Vooralsnog gaan alle activiteiten in de gemeente door.
De Marne: De activiteiten gaan door in Ulrum, maar worden naar binnen verplaatst. Overige dorpen melden nog geen afgelastingen.
Leek: Uit de gemeente Leek komen nog geen berichten dat activiteiten zijn afgelast.
Niekerk, Oldekerk en Faan: De activiteiten zijn afgelast.
Veendam
: Alle activiteiten in de gemeente gaan door.
Slochteren: Vooralsnog gaan alle activiteiten door.
Winschoten: De vrijmarkt gaat door.

Provincie Drenthe

Annen: De activiteiten zijn afgelast, meldde de organisatie gisteren. Nu is er een alternatief: de Koningsmarkt, van 10:00 tot 16:00 uur in de hallen van Zuidlaarderweg 24.
Assen: Vooralsnog geen wijzigingen in het programma.
Beilen: De buitenactiviteiten gaan niet door, wel is er een uitgebreid programma in de tent. Dit begint om 12:00.
Borger
: Koningsdagontbijt en kindervrijmarkt zijn afgelast.
Drouwenerveen: In verband met het weer wordt in Drouwenerveen de kindermarkt in dorpshuis het Vertier gehouden van 10-12.
Emmen: De activiteiten gaan door.
Gieten: De activiteiten die op de Brink in Gieten stonden gepland worden verplaatst naar sporthal de Goorns en beginnen om 12:00. Alleen de vrijmarkt en de optocht zijn definitief afgelast.
Klazienaveen: De muzikale middag in Klazienaveen gaat niet door. Er zouden optredens zijn van o.a. Bouke, Chris de Roo en Henri Pol.
Nieuw-Amsterdam/Veenoord: De activiteiteiten aan de Werkhorst zijn afgelast.
Nieuw-Schoonebeek: Het Koningsdag-feest bij de ijsbaan in Nieuw-Schoonebeek is afgelast. 
Meppel:
De activiteiten op de Wheem gaan niet door.
Norg: In Norg en omstreken gaan alle activiteiten door.
Peize: De vrijmarkt in Peize, georganiseerd door Volksvermaken Peize, wordt verplaatst naar de sporthal aan de Hereweg 1A. De markt zal duren van 8:15 uur tot 12:00 uur. Entree is gratis.
Roden: De festiviteiten gaan door. Sieny Mulder van het organiserende Oranjecomite: ,,Alleen het Shantykoor heeft afgezegd. Uit angst dat de muziekinstrumenten beschadigd raken. De levende standbeelden komen wel, maar staan iets minder lang stil." Verder raadt Mulder mensen af om 's ochtends vroeg al een plekje voor de vrijmarkt te zoeken. ,,Als je om 9:00 uur komt is er nog plek genoeg."
Rolde: De activiteiten zijn afgelast.
Sleen: Alle buitenactiviteiten vinden plaats in de manege aan de Zetelveenweg.
Smilde: Alle activiteiten zijn verplaatst naar de sporthal, aansluitend feest in het sportcafe.
Vries: Ingrijpende wijzigingen in het programma. De aubade bij het Kornoeljehof gaat door. De harmonie vertrekt rond half elf vanaf de Brink richting de Kornoeljehof, waar om elf uur de burgemeester een toespraak zal houden. De vrijmarkt en de andere activiteiten op de Brink zijn geannuleerd. Iedereen is wel van harte welkom om ’s middags (vanaf 15:00 uur) aanwezig te zijn bij het optreden van Wiebo van de Schaaf.
Wagenborgen: De kindermarkt is verplaatst naar het gebouw van CBS de Blinke. De markt duurt van 10:00 uur tot ongeveer 12:30 uur
Zuidlaren: De Oranjevereniging neemt dinsdagavond een besluit over het al dan niet doorgaan van de activiteiten.
Zweeloo: De festiviteiten in Zweeloo worden verplaatst naar manege 't Alterbarg aan de Hoofdstraat.

Aanvullingen? Mail naar digitaal@dvhn.nl

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.