Aantal WW-uitkeringen in Groningen en Drenthe gedaald

De drie noordelijke provincies kenden in maart een daling van het aantal WW-uitkeringen van ongeveer 1%. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

In Groningen kwam het aantal uitkeringen die maand uit op 17.400 uitkeringen, een afname van 215 uitkeringen. Ook in Drenthe nam het aantal WW-uitkeringen licht af, hier tot 16.600.

Die daling laat zich in bijna alle sectoren van de Drentse en de Groningse economie aanzien.

Grootwinkelbedrijf

Door de recente faillissementen in het grootwinkelbedrijf, zoals het faillissement van V&D, hadden deze provincies ook in maart een verhoogd aantal nieuwe WW-instromers.

Ten opzichte van een jaar eerder steeg het aantal WW-uitkeringen in de drie de noordelijke provincies. Zo is in Drenthe dan sprake van een stijging van 11,9%.

Meer vacatures

Er is nog geen sprake van een structureel herstel van het aantal WW-uitkeringen, maar wel signaleert het UWV meer openstaande vacatures over langere periode. Afgelopen jaar nam het aantal openstaande onlinevacatures in Groningen bijvoorbeeld met 25% toe.

In maart stonden vooral in de techniek en ICT veel vacatures open. Het aantal vacatures zal de komende tijd naar verwachting verder toenemen door het aantrekken van seizoenswerkgelegenheid in bouw, landbouw en horeca.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.