Aantal WW-uitkeringen in Groningen verder afgenomen

Het aantal WW-uitkeringen in Gronigen is in de maand april gedaald tot 16.977. In vrijwel alle sectoren van de Groningse economie daalde het aantal uitkeringen. Het aantal vacatures nam verder toe.

Het UWV verstrekte eind april 452 minder uitkeringen dan een maand eerder; een afname van bijna 2,6 procent. In vergelijking met vorig jaar werden in deze maand 1648 WW-uitkeringen meer verstrekt. Vooral in de uitzendsector, bouw en handel nam het aantal WW-uitkeringen af. Ook in seizoensgevoelige sectoren als landbouw en horeca nam het aantal evenwel af.

Ook in Drenthe en Friesland daalde het aantal WW-uitkeringen, maar is het aantal hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. UWV verstrekte eind april in de provincie Friesland 20.524 WW-uitkeringen; 4,3% minder dan vorige maand. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe is in april met 3,0% gedaald naar 16.093.

In het hele land komt het aantal WW-uitkeringen eind april uit op 460.521, ongeveer 5,2% van de beroepsbevolking. Vorige maand waren dat nog 470.163. Alle provincies laten een daling van de WW zien. In Noord-Nederland en in Zeeland daalde de WW de afgelopen maand het sterkst.

Meer vacatures

In april nam het aantal openstaande online vacatures in Groningen met 29% toe. Vooral in de techniek waren veel vacatures.

Uit een enquête van UWV onder 4.700 bedrijven die vorig jaar vacatures open hadden staan, blijkt dat bedrijven steeds meer social media inzetten om personeel te werven. Voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt als ouderen en ongeschoolden, blijken relaties en open sollicitaties een goede toegangspoort tot werk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.