Aanwijzing voor Zorgvilla Mardan

De zorg aan ouderen in Zorgvilla Mardan in Wildervank is nog steeds niet in orde, stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Mardan heeft een aanwijzing gekregen.

Mardan Zorg komt voort uit het schoonmaakbedrjif van Daniela Borisova, nam in januari dit jaar zorghotel De Veenkoloniën in Wildervank over en doopte het om in Zorgvilla Mardan. In mei dit jaar werd Mardan al onder verscherpt toezicht geplaatst van de inspectie omdat de zorg op een groot aantal punten niet aan de normen voldeed. Het bedrijf kreeg de kans zich te verbeteren maar dat is onvoldoende gelukt, vindt de inspectie.

Mardan voldeed maar aan 1 van de 19 beoordeelde normen. Dat vindt de inspectie zorgwekkend. ,,Dit leidt tot aanhoudende risico’s voor cliënten’’, stelt de inspectie. In de aanwijzing staat dat alle nodige verbeteringen binnen drie maanden moeten zijn doorgevoerd.

De inspectie schrijft verder: ,,Sinds de start is het Mardan niet gelukt om inzicht te krijgen in de uiteenlopende zorgbehoeften van cliënten. De instelling heeft niet vastgelegd aan welke cliënten ze wel en geen zorg kan bieden. De medewerkers krijgen geen passende scholing. Daarom kunnen zij niet altijd de kwaliteit zorg leveren die cliënten vragen en nodig hebben. Ook heeft Zorgvilla Mardan de zorgbehoefte van cliënten niet of nauwelijks vertaald naar zorgactiviteiten. Verder is de medicatieveiligheid onvoldoende.’’

Als Zorgvilla Mardan niet binnen de vastgestelde termijn voldoet aan de aanwijzing, dan kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.