Waar en bij wie moet ik zijn? Aardbevingswaaier voor alle huishoudens in Het Hogeland

Enkele van de bladen van de aardbevingswaaier. Beeld: Het Hogeland

Alle huishoudens in de gemeente Het Hogeland krijgen een aardbevingswaaier. Deze waaier zet op een rijtje welke organisaties inwoners bij kunnen staan bij vragen over of problemen door aardbevingen.

De gemeente ontwikkelde de aardbevingswaaier zelf. ,,Vanuit de raad kwam de vraag naar een duidelijk overzicht van organisaties die inwoners kunnen ondersteunen bij vragen en problemen als gevolg van aardbevingen”, zegt wethouder Kristel Rutgers.

,,Ik kan mij voorstellen dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien in de hoeveelheid betrokken organisaties. Daar spelen we met de aardbevingswaaier op in. Bij vragen over bijvoorbeeld schade, versterking of andere problemen kun je in de waaier snel zien bij welke organisatie of instantie je moet zijn.”

Toegankelijk en gemakkelijk te bewaren

De aardbevingswaaier is, stelt de gemeente, door de vorm en het gebruik van kleuren en illustratie toegankelijk en gemakkelijk te bewaren.

Het gaat om een losbladig systeem. Als informatie wijzigt, worden nieuwe bladen toegestuurd. De gebruiker kan de informatie zo zelf actueel houden.

De waaier wordt vanaf volgende week bezorgd door medewerkers van Werkplein Ability.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen