Acantus zoekt zelf gebreken op

Bewoners van ruim honderd sociale huurwoningen worden de komende tijd bezocht door medewerkers van woningcorporatie Acantus. Die gaan op zoek naar kleine gebreken.

,,En als ze zulke gebreken vinden, worden die als het even kan meteen gerepareerd’’, zegt woordvoerster Leonie Wedda van Acantus.

De woningcorporatie heeft volgens haar de ervaring dat kleine gebreken, zoals kapot kitwerk in douches of op andere plekken in woningen, vaak niet door de huurders worden gemeld. ,,Dat kapotte kitwerk kan wel leiden tot bijvoorbeeld lekkage. Als dat gebeurt, kloppen de huurders wel bij ons aan. We zorgen dan dat de lekkage stopt, maar dergelijk onderhoud is duurder dan eerder ingrijpen. Daarom, en om de kwaliteit van onze huizen te verbeteren, beginnen we nu een proef met preventief repareren.’’

Voor de proef zijn 106 woningen in bepaalde straten in het centrum van Veendam en de Ranonkelstraat in Winschoten uitgekozen. Die huizen zijn enkele tientallen jaren oud en hebben nog geen groot onderhoud gehad.

,,Daarom hebben we die panden aangewezen’’, zegt Wedda. ,,We hebben de bewoners van onze komst op de hoogte gebracht.’’ Vandaag worden de eerste panden onderzocht, de komende weken volgen de overige.

Als blijkt dat de aanpak werkt en vanuit gecontroleerde panden op den duur minder klachten komen dan uit huizen die niet zijn bezocht (,,want we onderzoeken bewust niet alle huizen in die straten’’), wordt het project wellicht uitgebreid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.