Acht verdachten en 3 ton bij hennepactie

Acht verdachten in de cel en ongeveer 300.000 euro in beslag genomen. Dat is het eindresultaat van een grootschalige hennepdag die de politie dinsdagochted in gang zette.

Een tip leidde de politie naar een loods aan Het Aanleg in Winsum. Daar werd een hennepkwekerij aangetroffen. De 45-jarige eigenaar uit Winsum is opgepakt, net als vier mannen van 20, 24, 30 en 32 jaar en een vrouw van 29 die dinsdag bij het woonwagenkamp aan De Kring in Groningen werden gearresteerd.

De verdachten zouden onderdeel uitmaken van een groot hennepnetwerk. Ze zijn aangehouden op verdenking van hennepteelt, -handel en witwassen.

In een pand aan de Peizerweg, tegenover het woonwagenkamp, vond de politie een wietplantage met 3000 stekken en 80 moederplanten. Een 33-jarige man en 35-jarige vrouw uit Groningen werden daar opgepakt. Volgens de politie lijkt het er op dat deze plantage apart staat van de hennepbezigheden in het woonwagenkamp.

De politie sloeg een flinke slag dinsdag bij de actie tegen de georganiseerde misdaad op zestien locaties, waarbij ook het leger en geldhonden werden ingezet. Naast een bedrag van zo'n 3 ton namen agenten acht auto's en een scooter, motor en aanhangwagen in beslag. Ook vonden ze op meerdere plaatsen vuur- en slagwapens.

Het onderzoek gaat verder nu de verdachten in de cel zitten. Mogelijk volgen meer arrestaties in het henneponderzoek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.