Actie van senioren voor behoud van De Schutse in kersverse gemeente Westerkwartier

De kersverse gemeente Westerkwartier kreeg woensdagmiddag na de feestelijke installatie van de nieuwe gemeenteraad direct al te maken met een eerste protest.

Een groep senioren uit Leek maakt zich zorgen over het uitkleden van De Schutse, een belangrijk activiteitencentrum voor ouderen.
Met de komst van de nieuwe fusiegemeente is het ouderenwerk overgegaan naar Sociaal Werk De Schans.

Geliefde centrum

De gebruikers maken zich echter zorgen over het voortbestaan van hun zo geliefde centrum. ,,Het beheer van het gebouw is geregeld voor een half jaar. Daarna is het afwachten. Ook is er niets geregeld voor de coördinatie van activiteiten en het vrijwilligerswerk’’, legt Paul Tameling uit, een van de initiatiefnemers. Zijn kompaan Meindert Bouma bood de nieuwe raad een brief aan waarin de senioren hun zorgen uiten.

Het net geïnstalleerde raadslid Klaas Wybo van der Hoek riep het college op actie te ondernemen. Burgemeester Koos Wiersma zei toe dat het nieuwe college de kwestie rond De Schutse op zeer korte termijn bekijkt.

Foto: DvhN

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.